Danie od ręki
Idąc z duchem czasu postanowiliśmy ułatwić sposób serwowania dań na taki, który umożliwia ich jak najszybsze wydawanie. Każdego dnia w naszej ofercie pojawia się kilka dań wydawanych z podgrzewanych bemarów. Sposób ten okazał się być strzałem w dziesiątkę, dzięki różnorodności w komponowaniu własnego zestawu klient nie jest uzależniony od układu w menu to klient decyduje co z czym chce zjeść. W naszej ofercie znajdą Państwo dania mięsne, jarskie oraz rybne.
Decydując się na zestaw każdy klient otrzymuje zniżkę na zupy, lecz nic nie stoi na przeszkodzie aby za nie wygórowaną kwotę najeść się do syta chociażby naszą pyszną zupą węgierską czy pomidorową z pysznym makaronem, które to cieszą się dużym uznaniem wśród naszych stałych oraz nowych klientów jak i dzieci.
Wszystkie posiłki „Danie dnia” składają się z jednej porcji mięsnej, dodatku skrobiowego oraz zestawu surówek. Klient wybierając swój posiłek może wskazać czy ma ochotę na ziemniaki, ryż czy też kaszę, oraz na jaką surówkę tego dnia ma ochotę. Do każdego „Dania dnia” zupa pomidorowa jest w cenie, wszystkie inne zupy wydawane tego dnia zgodnie z cennikiem.
Dania w karczmie
Po prawej stronie zamieszczamy przykładowe dania dostępne w naszych karczmach. Ze względu na sposób podawania posiłków (przechowywanie w podgrzewanych bemarach) układ menu w lokalach na każdy dzień jest inny. Lecz osoby odwiedzające nas systematycznie mogą liczyć na ulubione dania w określonych dniach tygodnia. Takim przykładem może być wątróbka podawana zawsze w czwartek czy dania rybne wydawane w każdy piątek.
- Szare kluski z kapustą zasmażaną
- Pyzy z sosem myśliwskim
- Leczo
- Pulpeciki w sosie pomidorowym
- Mintaj panierowany
- Kurczak marengo
- Udko pieczone
- Pałeczki z kurczaka w sosie koperkowym
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
- Gulasz z żołądków z papryką i cukinią
- Gulasz drobiowy ze szpinakiem
- Gulasz drobiowy po seczuańsku
- Wątróbka drobiowa z cebulką
- Gołąbek w sosie pomidorowym
- Pierogi z mięsem, ruskie lub z owocami
- Kotlet schabowy
- Pierś z kurczaka panierowana
- Schab pieczony z sosem pieczeniowym
- Karkówka pieczona z sosem pieczeniowym
- Zraz wieprzowy z pieczoną szynką i ogórkiem
- De volaille z masłem
- Roladka drobiowa panierowana z szynką, serem i ananasem
- Roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie paprykowym
- Żeberka pieczone
- Zraz wołowy
- Golonka gotowana z kapustą zasmażaną
- Golonka po bawarsku
- Pomidorowa z makaronem – 1 zł
- Kapuśniak – 2 zł
- Pieczarkowa z makaronem – 2 zł
- Barszcz ukraiński – 2 zł
- Ogórkowa – 2 zł
- Rosół – 2 zł
- Węgierska – 3 zł
- Pomidorowa z makaronem – 4 zł
- Kapuśniak – 5 zł
- Pieczarkowa z makaronem – 5 zł
- Barszcz ukraiński – 5 zł
- Ogórkowa – 5 zł
- Rosół – 5 zł
- Węgierska – 7 zł